+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 18

Temat: problem z pobieraczek.pl

Domyślnie problem z pobieraczek.pl

Witam.

Tak jak w temacie mam problem z tym serwisem, otóż gdy zarejestrowałem się to po 10 dniach przyszło mi do zapłaty 94.80 zł. czy ktoś kiedyś miał taki problem i co zrobił z góry dzięki

CS#04 Operator
    CS#09 Operator
    Data rejestracji
    24 wrzesień 2009
    Pobrań
    2
    Uploads
    0
    Gamer IDs

Steam ID: 76561198013128036/

Domyślnie

ogólnie o tym w radiu mówili, że niby pliki za free a tak naprawde za każde ściągnięcie masz do zapłaty pieniądze, czyli musisz bulić 94 zł. Ciesz sie że tylko tyle bo niektórzy po tysiaku już mają.

Data rejestracji
    16 październik 2009
    Pobrań
    3
    Uploads
    0
    Gamer IDs

Steam ID: http://steamcommunity.com/profiles/76561198013274822

Domyślnie

http://di.com.pl/news/27717,0,Pobier...ternautow.html

10 dni za free a potem naliczają "należność". Przeczytaj ten artykuł co jest po wyżej, jest takich więcej. Nawet w TV o tym gadali

Domyślnie

no wiem że w tv było o tym ale ja jakoś na te reportaże nie wpadłem. powiem wam tyle ze mój kolega wykłócał się z nimi i zamiast 94.80 zapłacił 30 zł.

NieoR właśnie na to się nabrałem że za free. ale co jak co na szczęście nic nie ściągałem.

CS#01 Operator
    PCL TEAM CS
    Data rejestracji
    17 grudzień 2008
    Pobrań
    2
    Uploads
    0

Domyślnie

Nie czytasz regulaminu to płać. Bardzo dobrze

Domyślnie

Też tak miałem. Musiałem zapłacić, bo gdy nie placiłem do mnie do sądu chcieli pozwać!!! Pobieraczek śmirdzi!!

Domyślnie

kabanos z tego co wiem to nie podadzą cie do sadu bo sami mają gry, filmy, muzykę, oprogramowanie z neta czyli nielegalne. więc oni by przegrali.

jeszcze się dopytam mojej kumpeli bo ona też tam założyła konto w wakacje, nie zapłaciła i do tej pory nic jej nie zrobili. ciekawe?

@MARCiN, jeśli chodzi o czytanie regulaminu to przeczytałem od dech do dechy i nic na temat opłat nie było, moi koledzy też czytali i też nie trafili na rozdział z opłatami. Hm... czyżby każdy był ślepy?

CS#01 Operator
    PCL TEAM CS
    Data rejestracji
    17 grudzień 2008
    Pobrań
    2
    Uploads
    0

Domyślnie

W oświadczeniu wydanym przez serwis pobieraczek.pl (na ich stronie, w stopce jest, razem z decyzją UOKiK) możesz przeczytać, że wpłynęło ok 300skarg, z problem takim jak Twój. A zarejstrowanych jest ponad 30tys. użytkomników :O Ja również czytałem regulamin, zasadę działania serwisu i nie założyłem tam konta. Teraz nie będę szukać w regu punktu odnośnie opłat, bo po tej nagonce mógł się on zmienić na bardziej wyraźny.

Banned
    Data rejestracji
    17 grudzień 2008
    Pobrań
    1
    Uploads
    0
    Gamer IDs

Steam ID: Noizowsky

Domyślnie

Jak by to powiedzieć : Torent , Torrent i jeszcze raz Torrent + ewentualnie FTP 0day. Ściągam rzeczy z tych źródeł już "pół życia" i ani razu się nie zawiodłem.

CS#01 Główny Administrator
    CS#04 Administrator
    PCL TEAM CS
    Data rejestracji
    1 styczeń 2009
    Pobrań
    0
    Uploads
    0

Domyślnie

nic nie musisz placic. moja mama miala to samo tylko wiecej hajsu sadem moga Cie straszyc i co z tego? moja mama zmienila mejla, zeby ne czytac ich spamu i tyle ;P . minelo z pol roku i jakos w sadzie jeszcze nie byla A z danego numerka ipe 1500 osob korzysta wiec jak udowodnia ze to akurat Ty? Tylko naiwne osoby im placa.

a kazdy regulamin, ktory akceptujesz na necie na dobra sprawe jest gowno wazny nie ma twojego podpisu , nie ma skanu twojego podpisu , wiec jest niczym znaczacym .

natomiast jesli podales prawdziwy adres zamieszkania to powinienes dostac pisemne potwierdzenie zawarcia umowy , jesli go nie dostales to wystarczy im to napisac i na kazde ich kolejne mejle im nie odpisywac.
    Ostatnio edytowane przez Natalia ; 30 kwiecień 2010 o 08:36

Banned
    Data rejestracji
    17 grudzień 2008
    Pobrań
    1
    Uploads
    0
    Gamer IDs

Steam ID: bziuum

Domyślnie

Zaplac.

UOKiK przypomina, co zrobić w sytuacji, gdy:

zawarłeś umowę, ale nie zacząłeś ściągać plików – jeżeli przed zawarciem umowy przedsiębiorca poinformował cię o prawie do odstąpienia od niej, możesz to zrobić bez podawania powodu w ciągu 10 dni od momentu jej zawarcia. Powinieneś wysłać przedsiębiorcy oświadczenie na piśmie, w którym informujesz o odstąpieniu od umowy. Najlepiej zrobić to listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Nie trzeba przy tym podawać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy;

zawarłeś umowę, której warunki nie zostały potwierdzone na piśmie i nie ściągałeś plików – prawo do odstąpienia od umowy wydłuża się wówczas do trzech miesięcy;

zawarłeś umowę, ale na podstawie nieprawdziwych informacji, np. reklamy czy danych na stronie internetowej przedsiębiorcy – na podstawie kodeksu cywilnego możesz uchylić się od skutków złożonego pod wpływem błędu oświadczenia woli bez konsekwencji w ciągu 12 miesięcy. W takim przypadku należy wysłać taką informację, powołując się na to, że umowa została zawarta na podstawie wprowadzających w błąd informacji;

jesteś niepełnoletni i rejestrując się skłamałeś co do swojego wieku, a sprzedawca żąda zapłaty za produkt lub usługę – jeżeli twój rodzic lub opiekun nie wyraził zgody na transakcję, z tak zawartej umowy powinien zrezygnować, o czym należy niezwłocznie powiadomić przedsiębiorcę;
    pamiętaj, w przypadku poniesienia szkody przez przedsiębiorcę w związku z np. podaniem nieprawdziwych informacji czy pobieraniem plików może on wystąpić z roszczeniem odszkodowawczym do sądu przeciwko użytkownikowi, osobom niepełnoletnim lub ich opiekunom.

Administrator forum PCL
    Administrator serwerów PCL
    Blacklista PCL
    PCL TEAM CS
    Data rejestracji
    2 grudzień 2008
    Wpisy
    9
    Pobrań
    1
    Uploads
    0
    Gamer IDs

Steam ID: pcljmk

Domyślnie

teoretycznie zostaniesz dluznikiem, praktycznie nei sa w stanie ogarnac i czekaja na latwa kase ze ktos sie sadem przestraszy.

Domyślnie

dobra. Walić ich (sorki za słownictwo.).

@Natalia. nie dostałem od nich pisemnego potwierdzenia zawarcia umowy. a list by nie szedł 18 dni :/ więc nie mam co się martwić. a co do okresu 3 m-cy to w szkole spytałem się kolegi i potwierdził to co napisał NuLL: "zawarłeś umowę, której warunki nie zostały potwierdzone na piśmie i nie ściągałeś plików – prawo do odstąpienia od umowy wydłuża się wówczas do trzech miesięcy"więc nie mam się co martwić.

Nawiązując do umowy to zmienili ją dopiero 16.04.10 r. a ja konto założyłem 12.04.10 r. więc dział dotyczący zapłat mógł, a raczej nie był widoczny. Więc sprawa wyjaśniona i można zamknąć temat dzięki wszystkim za większą lub mniejszą pomoc.

Życzę udanej majówki

Pozdrawia NiNjA

Administrator forum PCL
    Administrator serwerów PCL
    Blacklista PCL
    PCL TEAM CS
    Data rejestracji
    2 grudzień 2008
    Wpisy
    9
    Pobrań
    1
    Uploads
    0
    Gamer IDs

Steam ID: pcljmk

Domyślnie

tylko musisz wyslac pismo ze rozwiazujesz umowe inaczej bedzie ona nadal obowiazywac.

Domyślnie

dobra mam jeszcze takie pytanie. jak te pismo ma wyglądać? Bo jeszcze takiego czegoś nie robiłem.

Dobra coś tam skleiłem, tylko musicie napisać czy nadaje się to do wysłania. a wiec uwaga:

Imię i Nazwisko: .................... Miejscowość, dnia: ................. roku.
    Adres: .......................
    Miejscowość z kod: .....................

Na podstawie art. 10 ust. 2 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny ( Dz. U. Nr 22, poz. 271 z póź. zm. ), odstępuję od umowy z pobieraczek.pl. Przytoczony przepis stanowi, że w razie braku potwierdzenia informacji ( oznaczenia sprzedawcy oraz organie, który zarejestrował działalność gospodarczą, numerze pod którym przedsiębiorca został zarejestrowany; istotnych właściwościach świadczenia i jego przedmiotu; cenie lub wynagrodzeniu obejmującym wszystkie ich składniki, a w szczególności cła i podatki; zasadach zapłaty ceny lub wynagrodzenia; kosztach oraz terminie i sposobie dostawy; prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni, ze wskazaniem wyjątków o których mowa w art. 10 ust. 3 tej ustawy; kosztach wynikających z korzystania ze środków porozumiewania się na odległość, jeżeli są one skalkulowane inaczej niż wedle normalnej taryfy; terminie, w jakim oferta lub informacja o cenie albo wynagrodzeniu mają charakter wiążący; minimalnym okresie, na jaki ma być zawarta umowa o świadczenia ciągłe lub okresowe; miejscu i sposobie składania reklamacji; prawie wypowiedzenia umowy, o którym mowa w art. 8 ust. 3.), termin, w którym konsument może odstąpić od umowy, wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia.

Wobec nieotrzymania informacji wymaganych prawem, termin do odstąpienia od umowy wynosi 3 miesiące.
    Informuję, że logowania na Waszej stronie dokonał mój niepełnoletni syn (lat 17), nie posiadający pełnej zdolności do czynności prawnych. Zawarcia takiej umowy z całą pewnością nie można zaliczyć do umów powszechnie zawieranych w drobnych bieżących sprawach życia codziennego, o których mówi art. 14 § 2 Kodeksu Cywilnego, nie można więc uznać jej ważności nawet gdyby została wykonana - co wcale nie jest jednoznaczne.
    Jednocześnie, na podstawie art. 17 Kodeksu Cywilnego, umowa zawarta przez osobę częściowo zdolną do czynności prawnych jest ważna, gdy zostaje zawarta za zgodą przedstawiciela ustawowego, a art. 18 § 1 mówi, iż wystarczy późniejsze potwierdzenie tej umowy przez ustawowego przedstawiciela osoby niepełnoletniej.

Zawiadamiam, że to ja jestem przedstawicielem ustawowym mojego syna, będąc jego ojcem/matką. Na zawarcie przez syna umowy z firmą Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Gdańsku, ul. Chłopska 72, nie wyrażałam zgody i nie mam zamiaru potwierdzać zawarcia tej umowy. W związku z powyższym umowa ta nie ma żadnej mocy prawnej i roszczenia Waszej firmy są bezzasadne.

Podpis: .......................

nie wiem jak się dodaje załączniki więc wysyłam tak
    Ostatnio edytowane przez SilveR hedgehoG. ; 30 kwiecień 2010 o 15:52 Powód: umowa

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady postowania